SONIA ORSZULAK

Dietetyk z zamiłowania i wykształcenia. Skończyłam studia na Politechnice Łódzkiej na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka oraz studia podyplomowe na kierunku Dietetyka. Skończyłam również kursy z psychodietetyki.

Pracuje z pacjentami, którzy potrzebują pomocy w zakresie prawidłowego żywienia, mają nadwagę lub różne nietolerancje pokarmowe, również z osobami, dla których indywidualna dieta jest elementem leczenia. Często tylko modyfikacja diety poprawia jakość życia pacjenta, obniża wahania nastrojów, a także stany lękowe czy depresyjne.

Pomagając ludziom zmienić swoje życie i obserwując ich postępy od tych najmniejszych po te duże odczuwam ogromny przypływ energii do dalszego działania.

Obserwując jak samopoczucie pacjentów się polepsza, odzyskują sprawność fizyczną i dobre samopoczucie mam satysfakcje z mojej pracy.

W wolnym czasie… dużo czytam o zdrowym żywieniu, uzupełniam swoją wiedzę na szkoleniach i kursach zawodowych aby zapewnić moim pacjentom jak najlepszą opiekę.

Wykształcenie

  • Politechnika Łódzka, kierunek Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, studia II stopnia - magisterskie
  • Studia podyplomowe kierunek - Dietetyka

Ukończone Kursy i Szkolenia

  • Psychologia w dietetyce
  • Diagnostyka laboratoryjna i dietoterapia chorób o podłożu autoimmunizacyjnym
  • Dietoterapia w autyzmie i ADHD
  • Implikacje metaboliczne w insulinooporności
  • Praktyczne zalecenia żywieniowe w chorobach tarczycy
  • Diagnostyka w chorobie Hashimoto
SONIA ORSZULAK