Kwasy omega-3

Kwasy omega-3

KWASY OMEGA-3

Każdy z nas powinien suplementować kwasy omega-3. Czy wiesz dlaczego?

Czy suplementujesz? 

Czy zwracasz uwagę na czystość produktu jakim jest np. wskaźnik totox? 

 

Kwasy tłuszczowe omega 3 są wspierciem dla układu immunologicznego i pomagają w walce z infekcjami, obniżają stany zapalne i są szczególnie polecane dzieciom, których organizm pracuje bardzo intensywnie przed nabyciem odporności. Kwasy omega 3 odpowiadają za ograniczenie cytokin czyli syntezę mediatorów zapalnych.

Często zastanawiasz się jak poprawić swoją odporność, a także swoich dzieci. Tymczasem warto wrócić do PODSTAW! 

 

Kwasy omega 3 to NNKT (Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe), których nie dostarczysz sobie spożywając ryby wątpliwej jakości w ilości, którą zjadasz. Pamiętaj że kwasy te są wrażliwe na temperaturę, która powoduje ich utlenianie… więc jak smażysz rybkę… 

Dlatego niezbędna jest podaż omega 3 w diecie - dla zwiększenia ich udziału procentowego oraz wyrównania stosunku pomiędzy kwasami omega 3 (przeciwzapalne) a omega 6 (prozapalne). 

Kwasy tłuszczowe firmy Eqology są przebadane. Posiadają mnóstwo certyfikatów w tym MSC, GMP (certyfikat farmaceutyczny) i inne. Kwasy te są wolne  przede wszystkim od metali ciężkich (potwierdzone badaniami), maja najniższy totox (wskaźnik jakości i czystości) i są smaczne.

 

To JAKOŚĆ za którą idą EFEKTY. 

Omega 3, dla kogo, w jakim celu? 

Dla maluchów, dzieci w wieku szkolnym, nastolatków (trądzik!), dorosłych i osób starszych.

 Dla Każdego.

 

 Jakie ma właściwości? 

- zdejmowanie stanów zapalnych, szczególnie w profilaktyce chorób autoimmunologicznych takich jak: cukrzycy, choroby tarczycy, RZS, miażdżycą, łuszczycy... 

- odpowiadają za budowanie odporności

- zapobiega chorobom układu krążenia

- dla dzieci są ogromnym wsparcie układu nerwowego, układu odpornościowego, mózgu

- obniżają trójglicerydy, ciśnienie krwi, a także zmniejszają ryzyko zawału czy arytmii

- są budulcem prawidłowej błony komórkowej

- odpowiada za prawidłową regulację metabolizmu oraz diet przeciwzapalnych

- Omega 3 ma bardzo korzystny wpływ na kondycję psychiczną, nastrój, a także jest budulcem mózgu. Wspierają w leczeniu stanów lękowych oraz depresji 

- czas przygotowań do ciąży, sama ciąża i okres laktacji

( obniżają ryzyko porodu przedwczesnego: przed 34 tygodniem, również obniżają ryzyko depresji poporodowej, wspierają rozwój dzieciecka (płodu), a zwłaszcza prawidłowy rozwój układu nerwowego oraz mózgu).

Omega 3 ma znaczenia w różnych jednostkach chorobowych, dlatego jest tak ważna i jest dla każdego.  Kwasy tłuszowe Omega 3 odgrywają ogromne role w zapobieganiu chorób. Wspierają ich terapie. 

 

Jeśli chcesz zobaczyć na własnej skórze i odczuć jak zmienia się Twoje zdrowie na lepsze, napisz do Edyta Gaik lub e-mail: kwasyomega3.eqology@gmail.com, a udzielimy Ci informacji.

Umów wizytę online >> lub Umów wizytę telefonicznie


<< POWRÓT

Inne z kategorii: DIETETYKA DZIECIĘCA

Dietetyka - Zdrowa naturalna dieta

Dietetyka - Zdrowa naturalna dieta

DIETETYKA DZIECIĘCA

Podstawa to dobry plan! Żeby nie kupować zbędnych rzeczy, warto sobie zrobić kilkudniowy bądź tygodniowy spis produktów, które będą potrzebne do przygotowania posiłków i jako zdrowe przekąski...

Kilka kilogramów za dużo

Kilka kilogramów za dużo

DIETETYKA DZIECIĘCA

Problem ze zrzuceniem kilku zbędnych kilogramów to temat bardzo na czasie!  Pewnie zastanawiasz się czemu innym się udaje, a Ty wciąż tkwisz w błędnym kole. 

Dietetyka - Krzem, pierwiastek życia

Dietetyka - Krzem, pierwiastek życia

DIETETYKA DZIECIĘCA

Jeżeli krzemu w organizmie jest za mało, ludzki organizm przestaje funkcjonować prawidłowo, pojawiają się zaburzenia, zwłaszcza w metabolizmie tkanki łącznej, którą znajdziemy m.in. w: naczyniach krwionośnych, krwi czy naczyniach limfatycznych i większości narządów. Także komunikacja między ciałem a mózgiem jest zaburzona...

Witamina A

Witamina A

DIETETYKA DZIECIĘCA

Niedobór witaminy A może mieć duży wpływ na stan naszego zdrowia. Problem pojawia się, gdy zbyt małą jej ilość dostarczamy w pożywieniu lub gdy mamy do czynienia z zaburzeniem jej metabolizmu w organizmie.